Stoppen met Spotify 1

Stoppen met Spotify

Muziek, ik kan niet zonder. Jarenlang gebruik ik dus al Spotify of Apple Music. Naar volle tevredenheid. Toch ga ik stoppen met Spotify, want ik merk dat het steeds minder gebruik. Het nadenken wat je wilt horen, de keuzestress, de alternatieven. Heb je het eigenlijk wel nodig?

Vroeger

Voordat we internet hadden, laat staan smartphones, was het allemaal net wat anders. Op cassettebandjes nam ik de Top 40 op om zo leuke liedjes terug te luisteren. Bij de Rabobank kon je dan een lijst halen met de Top 40 van die week zodat je wist wanneer je achter de radio moest zitten om het nieuwste nummer op te nemen. Fast Forward 20 jaar en roep: “Hey Siri, play…..” en een seconde later speelt het nummer. Revolutionair! Als je de documentaire over Spotify op Netflix nog niet gezien hebt, dan is dat zeker de moeite waard. Best een tientje per maand waard toch?

10 euro is 1.641 euro

Een tientje is geen tientje. Zoals ik op de pagina “Rendement Berekenen” al uitleg levert een besparing van 10 euro per maand in 10 jaar tijd 1.641 euro op, na inflatie. Best lekker. En al die tientjes die je links en rechts kunt besparen tellen samen behoorlijk op. Moet je dan stoppen met muziek luisteren? Integendeel, maar er zijn alternatieven genoeg.

Youtube

Wil je nog steeds individuele nummers horen? Als er bijvoorbeeld een nieuwe hit uit is? Dan kan prima met Youtube, daar staat bijna alles op. Doe je dat in je browsers en heb je een adblocker? Dan heb je ook geen vervelende advertenties. Zo komen op het kanaal van Vevo veel nieuwe hits voorbij.

Podcasts

Podcasts zijn sinds een paar jaar een echte hype. Nou ken je ze misschien vooral van pratende mensen, maar er zijn ook voldoende podcasts die puur uit muziek bestaan. En ze zijn er voor elk genre. Van soul en jazz bij The Sublime WeekendMix tot de mixtapes van Kris Kross Amsterdam.

Radio

Mocht je nog een ouderwetse radio hebben, dan is dat natuurlijk ook een oplossing. Ga je liever voor wat moderners dan is de website Juke of de app van Tunein ook een optie. Bijna alle radiozenders ter wereld kun je wel online vinden. Is het niet via voorgaandse site of app, dan vaak wel via de website van de radiozender zelf.

Probeer het eens een maandje

Misschien denk je wel dat je niet zonder Spotify, Deezer, Tidal of Apple Music kunt. Wie weet is het onmogelijk voor jou om zonder te leven. Helemaal prima. Aan de andere kant mis het misschien niet eens en dan is 10 euro toch weer mooi meegenomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *