review tibber

Review Tibber

Sinds een maandje of wat gebruik ik Tibber, een energieleverancier waar je per uur betaald. Ik review Tibber graag, want volgens mij kan het voor veel mensen een handige energieleverancier zijn.

Waarom Tibber?

Het begon eigenlijk toe ik van Vandebron, mijn vorige leverancier het bericht kreeg dat mijn KwH-prijs naar 90 cent per uur zou gaan. Dat leek me persoonlijk nogal aan de hoge kant. Ik snap het verhaal van energie vooraf in moeten kopen en geen verlies moeten maken en zo, maar toch. Deze prijs was voor mij de reden om verder te kijken. Dat veld met zonnepanelen dat we al lang gebruikten kan toch niet ineens zo veel duurder worden. Uiteraard werkt het niet precies zo, maar soms heb je ook principes. En een factor X meer gaan betalen voor exact hetzelfde voelde niet goed. Uiteraard had ik al bij Gaslicht gekeken en zag ik dat de prijzen al wat lager lagen. Tot een vriend me wees op Tibber.

Wat is Tibber

Tibber is een Noorse energieleverancier waar je de stroom per uur betaald. Zelf omschrijven ze het als volgt;

Wat als we alle ontransparante en oneerlijke elementen van de energiesector achterwege zouden laten en er iets nieuws en toekomstbestendigs tegenover zouden zetten?

Zo gezegd, zo gedaan. Welkom bij de slimme energieleverancier met groene stroom voor het digitale tijdperk.

Tibber

Tibber App

In de app van Tibber kun je live de prijs van energie zien. Je ziet hoeveel cent je dit uur betaald en wat de stroom de rest van de dag kost. Vanaf 13.00 uur zie je de prijs voor alle 24 uren van morgen. En die prijs kan behoorlijk variĆ«ren. Deze maand waren er momenten dat de stroom 5 cent was en dat hij 48 cent was. Als je je vaatwasser dus een uurtje of twee later laat starten kan dat behoorlijk schelen. Met de app kun je verder je verbruik zien, hoeveel energie er gaat naar “altijd aan” apparaten en hoe je het in vergelijking met anderen doet.

De Tibber Pulse

Als je overstapt en mijn link gebruikt krijg je 50 euro tegoed voor de Tibber Store. Daar kun je voor 49,95 euro een Tibber Pulse kopen. En dat is best wel handig. De Tibber Pulse klik je in de poort van je slimme meter en je kunt live per seconde je energieverbruik zien. Warmt je Qooker even op, dan schiet hij omhaag. Zet je de lamp uit, dan daalt hij een paar Watt.

Gedragsverandering

Het grote verschil dat ik merk is de gedragsverandering. Voorheen betaalde je altijd hetzelfde voor je stroom, al kun je meestal wel kiezen voor een daltarief en piektarief. Nu hou je er toch rekening mee als er die dag grote verschillen in de prijs zitten. Grote verbruikers als wasmachine, wasdroger en vaatwasser kun je met startuitstel precies laten draaien op de uren dat het goedkoper is. Daarmee bespaar je direct.

Nog meer voordelen

Zelf heb ik geen elektrische auto, geen zonnepanelen (appartementencomplex) en gebruik ik stadsverwarming. Ik maak dus niet optimaal gebruik van Tibber omdat het niet kan. Zo kun je de optie “Slim opladen” gebruiken. Je auto wordt dan opgeladen op de momenten dat de stroom het goedkoopst is. Verder kun je slim verwarmen, je slimme apparaten laten praten met Tibber en je zonnepanelen en verlichtingen aansluiten op Tibber.

Review Tibber conclusie

Hou je van gadgets en vind je het leuk om met je energieverbruik bezig te zijn? Dan is Tibber wel iets voor jou. Als je er een beetje slim mee speelt bespaar je behoorlijk wat kosten bij hetzelfde energieverbruik. Aanmelden of verder kijken doe je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *