gratis boeken over geld

Gratis boeken over geld

Wil je je kennis vergroten, dan zijn boeken natuurlijk een fantastische uitvinding. Lekker met de beentjes omhoog in je tuin een boek lezen. Heb je daar de rust of de tijd niet voor, dan bieden audioboeken een uitkomst. Hieronder 5 gratis boeken over geld. En ja, het zijn affiliate links.

Gratis boeken over geld

Het internet staat vol met gratis info. Het een wat beter dan het ander. Nou zit ik al genoeg achter mijn scherm en ga ik ook graag naar buiten. Dan is het luisteren naar een boek heerlijk. Met Kobo Plus heb je meer dan 100.000 audioboeken die je gratis kunt luisteren. Ideaal voor onderweg, tijdens het sporten of gewoon als je aan het chillen bent. Via deze link kun je nu 30 dagen gratis luisteren. Daar zitten ook voldoende boeken over financiële ontwikkeling en geldzaken tussen.

Boek 1: De psychologie van geld

Klassiekertje. Nederlandse vertaling luistert lekker weg.

Aan de hand van vele voorbeelden laat Morgan Housel in De psychologie van geld zien wat we allemaal kunnen leren over onze omgang met geld. De psychologie van geld toont aan dat goed omgaan met geld niet per se gaat over wat je weet. Het gaat om gedrag, en dat is moeilijk aan te leren. Mensen nemen financiële beslissingen niet op basis van spreadsheets, maar aan de eettafel of in een vergaderruimte, waar persoonlijke ervaringen, ego, trots, marketing en prikkels van buitenaf samenkomen. Voormalig columnist van The Wall Street Journal Morgan Housel deelt korte verhalen met tijdloze lessen over rijkdom, hebzucht en geluk.

Gratis via Kobo plus

Boek 2: Miljonair met een gewone baan

Nederlands boek vol met pratische tips. Motiverend verhaal en gewoon Nederlandse voorbeelden. Dat is weer eens wat anders dan al die tips over 401K’s en Roth IRA’s.

“Een miljoen op de bank, wie droomt er niet eens van? Nooit meer werken, alles doen wat je wilt. Maar waarom zou je het bij dromen laten? Financieel onafhankelijk worden, dat kan iedereen. Ook als je een modaal inkomen hebt.Om miljonair te worden hoef je niet dag en nacht te werken of de jackpot te winnen. Het geheim is om bescheiden te leven en tegelijkertijd slim te beleggen. In dit boek geen verhalen over bekende voetballers, zangers of topondernemers, maar over heel gewone mensen, zoals de schrijver. Alles wat je volgens de selfmade miljonair Oeds-Jan Postma nodig hebt, is de zelfdiscipline om niet na elke commercial naar de winkel te rennen en een handige manier om je vermogen te laten groeien. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit boek.Postma werkt nog steeds. Omdat hij het leuk vindt. Voor het geld hoeft het niet meer.”

Gratis via Kobo Plus

Boek 3: Think and grow rich

En dan nu een boek uit 1937. Een boek over succesvolle mensen en hoe ze hun succes bereikt hebben. Dit boek van Napoleon Hill wordt door veel ondernemers nog steeds genoemd als boek dat hun leven heeft veranderd. Geen Nederlandse vertaling, maar dat is misschien maar goed ook. Soms een beetje zweverig of spiritueel, maar ondanks de leeftijd van het boek nog steeds actueel.

Gratis via Kobo Plus

Boek 4: Smart money, smart kids

Een boek van Dave Ramsey kon natuurlijk niet ontbreken. Toch wel een van de guru’s als het om financien gaat. Dit boek is specifiek gericht op het leren met geld om te gaan voor families.

Gratis via Kobo plus

Boek 5: De weg naar financiële vrijheid

Een echt boek over FIRE mag natuurlijk niet onbreken in deze lijst. Dit is een soort biografie waarmee het wel een lekker verhaal is om te luisteren.

Met ‘De weg naar financiële vrijheid’ leer je alles over de almaar groeiende FIRE-beweging: Financial Independence, Retire Early. Aanhangers van deze filosofie proberen hun uitgaven te verkleinen en voldoende passief inkomen te genereren zodat ze niet langer te hoeven werken voor hun levensonderhoud en dus financieel onafhankelijk zijn.

Gratis via Kobo plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *