stop met flitsbezorgers www.nooitmeerwerken.com

Flitsbezorgers, superchill, superduur

Hoppa, flitsbezorger Getir is meer dan 10 miljard waaard lees ik net. De flitsbezorgers poppen overal uit de grond omhoog. Waar je voorheen vooral de oranje jassen van Thuisbezorgd voorbij zag komen zijn het nu ook Flink, Getir en Gorillas.

Flitsbezorgers

Natuurlijk heb ik het wel eens getest, want nieuwe ontwikkelingen zie ik graag. Toch is het geen verstandig idee om hier je dagelijkse boodschappen mee te laten komen. Daar zijn ze natuurlijk veel te duur voor. Wil je op tijd stoppen met werken, dan kun je het beste zelf naar de supermarkt gaan.

Een blijvertje?

Is flitsbezorging een blijvertje? Vast wel. Mensen houden van gemak. Diensten als Hellofresh zijn ook duurder dan zelf je boodschappen doen, een receptje googlen en koken. Toch staat op oud-papier-dag de wijk vol met HelloFresh dozen. Voorlopig maken ze in ieder geval nog geen winst, maar met dit soort investeringen hoeft dat ook niet. Wellicht in de toekomst, als je verslaafd bent aan hun gemak en ze langzaam de prijzen verhogen. Voor mijn gevoel gaat het bij Picnic die kant ook op. Ze lijken duurder te worden, maar het is zo’n automatisme om ze te laten komen.

Wanneer gebruik je het?

Kijk. Als ik alleen thuis ben met de drie kids, de lasagna staat in de oven, het sneeuwt, er is er eentje ziek en de luiers zijn op… Dan is het superchill dat je binnen tien minuten een student met een e-bike en fel roze jas voor de deur hebt staan. Feit dat ze er zijn is dus handig voor noodgevallen.

Investeren in flitsbezorging dan?

Ik ga je nog wel vertellen over het verschil tussen investeren en speculeren. Als je nu je geld in flitsbezorging stopt is dat meer speculeren. Daarnaast is het bijna onmogelijk. Ze zijn nog niet naar de beurs gegaan, dus je zou hooguit indirect kunnen “investeren.” Zo kun je aandelen Delivery Hero kopen. Die hebben namelijk 200 miljoen euro in Gorillas gestopt.

Conclusie

Ga zelf naar de supermarkt omdat dat uiteindelijk het goedkoopst is en je daarmee meer bespaard. Het geld dat je daarmee bespaard niet direct investeren in aandelen van deze flitsbezorgers (als het al zou kunnen), maar wel als back-up een account aanmaken of een testen of het echt zo snel werkt. Zelf gebruik ik Flink heel sporadisch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *