besparen op de kapper

Besparen op de kapper

Kijk, ik ben niet iemand die op elke cent let en elke dag lasagne uit de vriezer eet. Je moet wel een beetje leuk kunnen leven. Toch zijn er bepaalde kosten die je bijna volledig kunt elimineren. De kapper is er daar eentje van. Nou zal het vrouwen misschien een iets ander verhaal zijn, maar lees even mee hoe je kunt besparen op de kapper.

Besparen op de kapper

Besparen op de kapper kan op diverse manieren. Je kunt een goedkope (thuis-)kapper vinden. Via Treatwell heb je zo een overzicht van kappers bij jou in de buurt. Je kunt minder vaak gaan, want zo hard groeit het nou ook weer niet. Je kunt je als proefpersoon laten knippen door kappers of kapsters in opleiding. Dat zal er sowieso netter uit zien dan wanneer je het zelf doen. Of je laat het door iemand anders doen, zoals je man of vrouw. Of je doet het helemaal zelf, voor de spiegel.

Wat kost de kapper per jaar?

Volgens infonu.nl wordt de kapsalon gemiddeld zo’n acht keer per jaar bezocht. De laatste kappers waar ik kwam zaten al snel op 25 euro per keer. Een dameskapper is nog een tandje duurder. Ga je naar een wat duurdere salon, dan gaat de teller helemaal lopen. Zeker als er nog wat meer bij komt kijken dan alleen knippen. Verven, permanent en andere items doen je pinpas al snel roken. Flesje haarverzorging mee bij de kassa, want je bent er nu toch, en het bezoek aan de kapper wordt een duur geintje. Dat kan ook anders.

Stoppen met de kapper

Je kunt natuurlijk ook stoppen met de kapper. Dan bedoel ik niet dat je je haren voor altijd moet laten groeien natuurlijk. Koop je echter een goede schaar en tondeuse, dan kun je het zelf, of kan je partner het. Je bespaart dan zo 8*25 euro. Die 200 euro die je jaarlijks bespaart, investeer je elk jaar en voor het je weet ben je over 30 jaar zo’n 25.000 euro rijker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *